HomeSitemapContact


Zoeken


Icon Link
Stuur door

Stuur een echte kaart van je wisselgebit!Doelgroepen


Tand- en tandvleesproblemen


Gezonde tanden


FAQ


Woordenlijst

Woordenlijst


Nieuwe woorden

ABCDEFGHI
JKLMNOPQRSTUVWXYZ


Initiële cariës

Eerste stadium van cariës. Er zijn slechts laesies onder het glazuuroppervlak aanwezig. Uitwendige tekenen: witachtige vlekken (krijtvlekken) op het glazuur. Dit is zichtbaar op een radiografie in het tandartskabinet en kan vaak worden behandeld door een goede mondhygiëne en voldoende en regelmatig gebruik van fluoride.
Interdentaal

Betreft (of is gelegen in) de ruimte tussen de tanden.
Interdentaal borsteltje

Hulpmiddel voor een grondige verwijdering van interdentale bacteriële resten, vooral bij grote interdentale ruimten. We onderscheiden cilindrische en conische borsteltjes. Welk hulpmiddel het meest geschikt is voor iedere soort interdentale ruimte vraagt men best aan de tandarts.
Interdentale cariës

Vaak voorkomende cariës ten gevolge van slechte reiniging van de interdentale ruimten. Aminfluoride vormt ook een beschermdende laag tegen zuuraanvallen.
Interdentale hygiëne

Zie interdentale reiniging.
Interdentale reiniging

Gecontroleerde verwijdering van bacteriële aanslag tussen de tanden, al naargelang de interdentale ruimte reinigen met tandzijde, tandenstokers of interdentale borsteltjes.
Interproximale cariës

Komt vaak voor omdat het moeilijk is om deze interdentale ruimten te poetsen. Bescherming is mogelijk door bijv. Aminfluoride. Aminfluoride vormt een beschermende laag op alle tandoppervlakken tegen zuuraanvallen.
© GABA / Colgate-Palmolive - all rights reserved.


GABA Benelux

Printpagina

Juridische/Privacy verklaring
Icon Top
Webdesign by Screenlight


Content Management by CMS Toolpark pc3