HomeSitemapContact


Zoeken


Icon Link
Stuur door

Stuur een echte kaart van je wisselgebit!Doelgroepen


Tand- en tandvleesproblemen


Gezonde tanden


FAQ


Woordenlijst

Woordenlijst


Nieuwe woorden

AB
CDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Bacteriële aanslag

Zie Plaque
Bacteriën

Bacteriën zijn microscopische levende wezen (= micro-organismen). De bacteriën die in de mondholte leven laten aanslag achter die zich vasthecht aan de tandoppervlakken (plaque): als ze met suiker gevoed worden dan produceren ze voortdurend zuren die tandlaesies veroorzaken (cariës). De producten van het metabolisme van deze plaquebacteriën veroorzaken ook tandvleesontstekingen (gingivitis).
Bass-methode

Een poetstechniek voor volwassenen is bijv. de “Bass-methode”, waarbij de tandenborstel in een hoek van 45° op de tandvleesrand wordt geplaatst en de tanden gepoetst worden met kleine zaagbewegingen. Op die manier kan men goed de tanden en de sulcus poetsen.
Bleaching

Maakt de tanden witter via chemische methodes. Bleaching gebeurt onder controle van de tandarts, om alle risico’s van tandvlees- of tandlaesies te vermijden.
Bloeden

Bloedend tandvlees is het eerste belangrijke symptoom van gingivitis. Oorzaak zijn de tandplaqueresten. Om de ontsteking te verminderen moet alle bacteriële aanslag worden verwijderd, ook tussen de tanden. Dit is mogelijk door minstens één keer per dag op een correcte manier tandzijde te gebruiken. Tandpasta en meridol mondspoeling zijn ook een goed hulpmiddel hiertegen. Ze desactiveren de bacteriële plaqueresten en remmen de vorming van nieuwe plaque af. meridol helpt op die manier tandvleesproblemen te voorkomen.
Bloedend tandvlees

Eerste symptoom van tandvleesontsteking (gingivitis): het tandvlees bloedt maar doet geen pijn. Om de ontsteking te kunnen genezen en het bloeden te doen stoppen moet de bacteriële plaque zo volledig mogelijk worden verwijderd. Producten die werkstoffen bevatten die de plaque desactiveren zijn een goede hulp om tandvleesbloedingen te verminderen.
Borstelharen

Borstelharen vormen een belangrijk onderdeel van de tandenborstel. Ze zijn vervaardigd uit synthetisch materiaal omdat natuurlijke haren gemakkelijk afbreken en hun scherpe uiteinden het tandvlees kunnen verwonden. De uiteinden van de synthetische haren moeten afgerond zijn om verwondingen van de tanden en het tandvlees te vermijden.
Vermijd harde haren want die kunnen de harde substantie van de tanden beschadigen. Soepele of medium borstelharen zijn aangeraden.
© GABA / Colgate-Palmolive - all rights reserved.


GABA Benelux

Printpagina

Juridische/Privacy verklaring
Icon Top
Webdesign by Screenlight


Content Management by CMS Toolpark pc3